Sorselemzés

A köztudatban erősen tartja magát az a nézet, hogy sorselemzést igazán csak tarot kártyával érdemes csináltatni, hiszen a mély összefüggéseket csak a tarot lapjai tudják feltárni. Ezzel én maximálisan nem tudok egyetérteni. Kétségtelen, hogy a cigány kártyával kapcsolatban elfogult vagyok, mert már ezt tanultam Nagymamámtól is, de bátran állíthatom, hogy amire a tarot elemzés képes, azt a kis „lesajnált” cigány kártya is ugyan olyan jól, talán még jobban tudja elbeszélni. A tarotnál nem rakjuk egymásra a lapokat, amely lerakást alkalmaztunk abból áll össze az elemzés. Bölcs tanárom szerint a tarot olvasás nem más, mint mély meditáció a lapok felett.

A cigány kártya lapjaiban is felfedezhető a nagy Arkánum, csak rá kell találni. Azt mondják a cigány kártya pletykás kártya és dobáljuk egymás után a lapokat amíg választ nem kapunk az adott kérdésre. Hát ez sem igaz így ebben a formában. Minden jósnak, aki cigány kártyával dolgozik előbb utóbb kialakul a saját lerakási rendszere, amiből tökéletesen tud olvasni. Természetesen ilyen – olyan könyvekben lehet találni kirakási módszereket, mindenkinek szíve joga azt választani, ami neki tetszetős vagy bevált. A sorselemzésre is tökéletesen alkalmas és ugyan olyan mélységben tudja mutatni a történéseket, és a javasolt élet javítási lehetőségeket is. Lehet vele pszichológia profilt is felállítani, a jó és rossz tulajdonságokat felfedni, a következő lépést meghatározni, sőt azt is mit ne tegyél, mert az nem lesz jó választás.

Természetesen kezdő cigány kártya tanulóknak még nem ajánlom, hogy ezzel kezdjék, bár tapasztalatom szerint a kezdő tanítványaim azonnal saját magukat kezdik elemezni, anélkül, hogy a kártyák mélyebb tartalmát ismernék. A haladó tanfolyamok után a kitartás és szorgalom azonban mindig meghozza a gyümölcsét és kiváló elemzéseket tudnak készíteni. Amennyiben szükséged lenne egy mélyebb elemzésre szeretettel várom hívásodat.