1. Lovag II.

Vegyük észre azt is, hogy a most használatos Piatnik Lenormand kártyán a lovag bal felé néz, míg itt a lovagló nő a jövő felé jobb oldalra. A hír, üzenet a jövőbeni dolgaidra fog vonatkozni. Nem zárhatjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy a múltból érkezik, egy elfelejtett barát vagy ex felbukkanását is jelentheti. Érkezhet egy már régen leadott önéletrajzra válasz, a munka lehetősége hogyan alakul.  Az, hogy ez jó, avagy rossz hírként kell majd értékelnünk, a megjelenő környező lapok fogják megmondani. De ha egy lapra húzzuk, akkor kimondottan pozitív kártyaként kell értékelni.

A postás táska és a levél jobban előtérbe került, tehát elsősorban írásban jövő üzenetet fog jelenteni, valamint a kártya hírértéke nagyobb jelentőséget kap. De ez nem zárja ki az éterből – levegőből jövő üzeneteket sem telefon, email, messenger bármikor csattanhat a telefonodon.  

A fehér lóról a Pegazus jut eszembe, fehér lovon, aki ül az hű és igaz (Jelenések 19.11) égi üzeneteket is kaphatunk. Nem baj, ha nincs szárnya a Pegazusnak, az angyalok sem mindig mutatják meg hogy van szárnyuk. Ez a ló nem igazi, hiszen csak egy körhinta lova, de történhet még csoda és igazivá válik. Hogy mi az üzenet? Az Égi segítség úton van, használd ki a lehetőséget. Például, menj el olyan helyre ahová mindig is vágyott a szíved, szárnyalj, egy repülős út most jót tenne neked.  

Ha arra gondolunk, hogy itt még egy körhinta is van, akkor bizony mondhatjuk azt is, hogy a hírek jönnek, mennek, forognak, gyorsan terjednek, jól megkeverik őket – vagyis elindult a pletyka.