1. Lovag V.

Az egyes szám, az elindulás a kezdet, amihez egy tüzes jegy – az egyes mögött álló oroszlán és bolygója a Nap – meg is adja a kellő energiát. A lapban benne van a lendület a jövés, menés, utazás lehetősége is. Az állatok királyáról beszélünk, uralkodásra született, abszolút vezetői szám. Gyenge pontja a hiúsága, a látszatra nagyon ad és a kritikát nem jól tűri.

A kilences mögött 2 állatövi jegy is megbújik, nevezetesen a kos és a skorpió. A kilences szám a legbölcsebb szám.

A kos tüzes jegy, bolygója a Mars, ami kellő tüzességet, néha arroganciát és harcra készséget is ad a jegynek. A kos időnként elfárad és elvonul a remete barlangjába (Tarot IX. Remete). Ne felejtsük el, hogy a kos az első állatövi jegy a teremtés maga, minden évben vele indul a természet újjászületése. Hatalmas harcos, ha el is bukik mindig feláll nem nagyon lehet megtörni.

A skorpió vizes jegy, mely mögött a Mars és még a kegyetlenségét, kíméletlenségét adó Plútó is ott áll. A Plútó a Mars felső oktávja és mindig két arca van, vagy tragédiát okoz, vagy nagy építőként jelenik meg, ami képes a célokat valóra váltani. Ne felejtsük el, hogy a skorpió a legmanipulatívabb jegy, mindig el fogja érni, amit akar, anélkül, hogy te valaha is kiismernéd őt.