22. Az út

A kártyát szokták válaszútként is nevezni, én ezt elkerültem, mert az út lehet még tévút, keresztút, zarándokút, életút, szentút vagy akár az életből a halálba vezető út, bármi.

Az út kártyája egy lépcsősort ábrázol, melyen egy darabig ott a vörös szőnyeg, tehát utad viszonylag sokáig akadálymentes, sztárként lépkedsz felfelé a lépcsőn. Azonban történik valami és két út áll előtted, az idáig vezető vörös szőnyeg megszűnik, magadra vagy utalva a döntésben. Merre tovább?

Akik követték azt a javaslatomat, hogy minden kártyán keressék meg a CM monogramot, az alkotó kezdőbetűit, azok most észrevehették, hogy az alsó korlátokon a monogram is ketté vált. Baloldalon a C míg jobb oldalon az M betű található a cirádák között.

Ha a baloldali lépcsőt választod, rögtön kisüt a nap, a fénybe kerülsz. Ha a jobboldali lépcsőt választod az ég kék, kissé bárányfelhős, de egy fuvallat szél kell csak, hogy kisüssön a nap. A kártya mindkét utat a csillagokba vezeti, tehát vagy könnyebben, vagy kicsit nehezebben, de mindenképpen eléred a célodat.