Ciro Marchetti az alkotó

Egy rövid kitérő után folytassuk tovább a csodás kártya alkotójával, hiszen ez az információ is közelebb visz a kártya megértéséhez. Ciro Marchetti magánéletéről nem sok információ lelhető fel az interneten. Saját cége van, csodálatos képi megjelenítési rendszere, családos ember, aki szereti a családját is megörökíteni a műveiben. Szereti és tiszteli a nőket, ez minden női figurájából kiolvasható. Szépnek érdekesnek ábrázolja a női alakokat. A képeit nevezhetném barokkos túlzásnak is, de nekem bejön. Én imádok mindent, ami túlcifrázott, nekem a templom is akkor az igazi, ha roskadozik az arany díszítéstől. Otthon is, ha látok egy üres sarkot az én teli pakolom. Ugyanez az életérzés jön le nekem az ő műveiben is. Extravagánsan elegáns túlzás.

Munkáiból még a Klipper kártyáját emelném ki, mely 39 lapos, de erőteljesen magán viseli a cigány kártya érzésvilágát. Részleteiben is csodálatosan kidolgozott kártya. Nagy kísértés volt, hogy ezt a kártyát tegyem előtérbe, de most annyira benne vagyok, a Lenormand kártyába, hogy inkább későbbre halasztottam. De majd megírom ezt is.

Sokan ismerik az Arany Tarot mely a szokásos 78 lapos tarot kártya, szintén az ő alkotása, de nem tévesztendő össze a Visconti-Sforza-féle Arany tarottal. Nagyon szép kártya ez is, de nálam tarotban az Illuminati tarot győzött. Úgy láttam készülőben van a Horoszkóp tarotja, de még forgalomban nem találkoztam vele.