Jóslás magyar kártyával

A magyar kártya az egyik legismertebb kártya Magyarországon. Biztos vagyok benne, hogy minden háztartás valamely elrejtett zugában akad egy magyar kártya. A cigányságban még a mai napig is a jósok szeretik használni a magyar kártyát, nagy pontossággal tudnak belőle jósolni. Nem véletlen, hogy a jóslásra is ők alkalmazták először. Az egyszerűségben rejlik a nehézsége is, a számozott lapokon ugyan találunk zsánerképet mely némi eligazítást ad, de a mély tudás minidig is ott lesz azoknál, akik először használták jóslásra.

Az ászok nem csak évszakokat, hanem életciklusokat is mutatnak a fiatal kortól egészen az idős korig. A kikelettől az elhervadásig.

Négy sort különböztetünk meg, piros, tök, zöld és makk. Minden sor 8 lapból áll, melyből négy lap figurás, négy lap pedig hetessel kezdődően tízig bezárólag számozott lapból. A sorokról a színekről és a kártyák értelmezéséről nagyon sok információt lehet találni, ezért én inkább azt firtatnám, hogy vajon miért pont hetessel kezdődik a számsor.

A hetes titokzatos szám, a Neptunusz uralja és a Halak csillagjegy tartozik ide. A hetes karakternek mindig a hite van próbára téve, a megpróbáltatás, de a hatalom száma is. A hetes népszerű szám a vallásban és a mitológiában is. Szabad szemmel 7 bolygót látunk, hét tengerről beszélünk pedig tudjuk, hogy több van. A katicának 7 pettye van. A hét 7 napból áll. Számos kultúrában a hetedik fiú hetedik fia megkapja a jövőbe vagy a múltba látás képességét. Hét nővérnek nevezik a legfényesebb csillagképet. Az emberi életet Shakespeare hét korszakra osztja. A hetedik mennyországról beszélünk. A bibliában hét halálos bűn és hét égi erény van felsorolva. És végül az ókori világnak hét csodája volt. A kártyában a lapokat általában hetedikre számoljuk le. A hetes gyakori és titokzatos szám, a spiritualitás száma is, a titkot és a titkok tudását is hordozza.