Tarot jóslás

Vajon a Lenormand kártyát hová is tudnánk sorolni a kártyák rendszerében? Francia kártya? Igen is meg nem is. Kétségtelen, hogy minden lapon megjelenik valamelyik francia kártya, de ez csak annak köszönhető, hogy Lenormand kisasszony a kártyáján megjelenő szimbólumokat először francia kártyára rajzolta. Ha figyelemmel kíséred a kártyák elemzését, van ám ahol csak a francia kártya negatív jelentése jelenik meg, vagy csak a pozitív.

Én a Gilded Reverie Lenormand kártyát egyértelműen a tarot kártyák sorába teszem, bár már most hallom, hogy de miért hiszen csak 36 vagy 44 lapos. Nincsen nagy Arkánum sem kis Arkánum nem 78 lapos klasszikus tarot.

A megjelenése miatt, ehhez a kártyához legalább olyan alázattal és mély odafigyeléssel kell nyúlni, mint akármelyik tarot kártyához. A lapok annyira igényesen vannak megalkotva, hogy ez a kártya megérdemli a csodálatos terítőt, az illatos gyertyát, és mielőtt hozzányúlunk a mély meditációt is.

Saját rendszerű kirakási rendje van, bár az az igazság, hogy ezen bármikor lehet változtatni, ha neked egy jobb kirakás válik be. Azonban ez általánosságra igaz minden kártyára. A gyakorló jósoknak mindig van egy újabb és újabb kirakási módszere, ez mindig attól függ, hogyan válik be, melyik mesél nekik a legjobban.

A Gilded Reverie Lenormand kártyának is van egy számozása, tehát van számrendszere, lehet kvintesszenciát számolni a lapokból. Szimbólum rendszere ugyan más, bár a Nap, a Hold, a Halál lapja ugyanúgy megjelenik, mint a klasszikus tarotban. Ez a csodálatos kártya sehová nem sorolható máshová az én véleményem szerint, mint a tarot kártyák közé.