A betlehemi csillag

A következő kártyánk a Csillag kártya lesz, ezért jutott eszembe a betlehemi csillag története. Nagyon aktuális most karácsony táján megemlékezni erről a csillagról, amely jelezte a Megváltó megszületését.

A csillagot szokták a háromkirályok csillagaként is nevezni, hiszen ez a csillag vezette el őket a júdeai Betlehem városába, ahol megtalálták a bölcsőben az újszülött Názáreti Jézust, akinek átadták ajándékaikat, aranyat, mirhát és tömjént a királynak kijáró tisztelettel.   

A csillag olyan fényes és furcsa mozgású volt, hogy mágusoknak rögtön jelezte, nagy esemény készülődik, nagy esemény történik. Egy csillag amelyik vezet az úton majd egy helyben megáll.

Ennek magyarázatára már sokféle elmélet született, egyesek üstökösnek vélik, mások szupernóvának, és vannak, akik a bolygók együttállásából szerkeszthető 8 ágú csillagnak tartják, mely akkor éppen Betlehem felett volt megfigyelhető. A mi Csillag kártyánk is 8 ággal fog tündökölni, útmutatást fog ígérni, reményt és fényt fog hozni az életünkbe.