Tapasztalataim I.

A Rider tarot képi megjelenítését, de sokkal szebb köntösben találod meg a Golden Universal tarotban. A kártyák nagyobbak, de nem kezelhetetlenek. Én szeretem időnként előveszem.

A Látnok tarot nagyon érdekes kártya szintén a Rider tarot képeit találod itt, de fordítva. Mintegy hátulról nézve a dolgokat. Mi van mögötte? Kezelhető beszédes kártya, csak az értelmezés másképp történik, mert ahogy megfordulnak az alakok más perspektíva mutatkozik. Igényli a másképp gondolkodás képességét. Nem lehet a Rider tarot értelmezését egy az egyben ráhúzni. Lehet mini kiadásban is kapni, ami jó szolgálatot tesz, ha viszed magaddal a kártyáidat, kis helyen elfér.

A Visconti tarot csodás aranyozott csilivili kártya, tényleg szép. Viszont a kis Arkánumok nem képpel csak kelyhekkel, botokkal, érmékkel és kardokkal jelennek meg a kártya számozásának megfelelően.

Én ezért nem szeretem. Nekem szükségem van rá, hogy elmerengjek a kép üzenetén is. Itt nem nagyon tudok merengeni 6 db bot láttán, vagy elő kell hívnom a kártya képi emlékét, de nekem ez a jóslásnál csak időveszteség, tehát nem használom. Szép de haszontalan, bekerül a gyűjteménybe, amit időnként előveszek és megnézegetem.